fbpx

Change your mind, change your business

FREE YOUR MIND AND THE REST WILL FOLLOW

voor leiders, ondernemers, stafmedewerkers in de dienstverlening

Vanuit bezieling en gemak je bedrijf leiden en relaxter leven, omdat jij je ontspannen voelt als je vrij bent. Je bedrijf, je team, is je spiegel, dat mag je ‘ownen’.

 

Een probleem in je bedrijf/werk is een probleem in jezelf

Jouw werk naar het volgende level. Een level van bezieling en gemak, zodat je, de mensen om je heen en de klanten meer vrijheid, geluk en rust van binnenuit voelen.

Ik begeleid leiders, ondernemers en hr-dienstverleners vanuit de verbinding met en verandering in zichzelf hun werkomgeving te veranderen. Dat je jezelf het gunt om je bedrijf te leiden vanuit authenticiteit. En dat begint bij jouw binnenste zelf. Want je bedrijf spiegelt jou en jij spiegelt jezelf in je bedrijf. Vraagstukken in je bedrijf zijn dus in de eerste plaats belangrijk om terug te voeren naar vraagstukken in jezelf en andersom. En daar kijk ik graag samen naar, zodat jij je problemen van binnenuit gaat oplossen, dan continu te blijven sleutelen aan de buitenkant. Het begint nooit aan de buitenkant.

“Ik kan op dit moment niet volledig genieten van mijn bedrijf, ik ben nog te veel bezig met wat mijn klanten willen en voel onrust… Ik weet dat we moeten veranderen. Ik weet dat het bij mezelf begint, maar ik kan de sleutel nog niet vinden. De verandering daadwerkelijk realiseren in mezelf is wat ik weet dat me te doen staan in belang van mezelf en het bedrijf en mijn team”.

Ben jij ook een ‘gever’?

 

 • Je bent een leider of dienstverlener, ondernemer, iemand die anderen graag faciliteert.
 • Je voelt dat verandering nodig is en dat het met meer passie, energie en plezier kan.
 • Jij en je team / bedrijf zijn uit balans.
 • Jouw bedrijf is er altijd ergens in je achterhoofd. Je bent je bedrijf in plaats van dat je bedrijf een middel is voor jouw eigen vervulling en voldoening.
 • Klanten zijn leidend voor jouw agenda.
 • Je wilt de reguliere systemen niet in je bedrijf, zoals het werken van 9.00 tot 17.00. Dat kost je energie.
 • Je hebt onvoldoende energie over aan het eind van de dag of stopt niet met denken aan het einde van de dag over je werk. Je zou meer willen genieten van je werk en je kinderen, familie, vrienden en andere dierbaren. Vitaal zijn, ook aan het einde van de dag.

 

Krijg meer ruimte voor ontspannen in je bedrijf en in de verandering dat dat van jezelf vraagt. 

 

Verandering is een constante. Persoonlijke groei is een lifestyle, die vervulling geeft

 

Met te veel geven en te werken vanuit onrust, doe je jezelf en je team of bedrijf tekort

Je voelt minder verbinding met de mensen om je heen. Je voelt onrust en de verandering gaat stroef, hey kost je nogal wat slapeloze nachten. Je gunt het jezelf nog onvoldoende om tijd te hebben voor jezelf en tijd voor genieten van jezelf, dingen die je fijn vind en van je dierbaren. Je voelt dat het klopt dat je anderen helpt, maar je haalt hierdoor minder voldoening uit je werk. Het gaat namelijk ten koste van jezelf. Voor jou als leiders, of als coach/therapeut of trainer of andere dienstverlener geldt ook dat je weet dat je ook eerst voor jezelf moet zorgen, maar toch ‘moet’ het door jezelf nog meer in de praktijk gebracht worden.

De gevolgen van te lang deze onrust, te weinig ruimte om te genieten, vervulling en voldoening:

 1. Zowel jij als je bedrijf als medewerkers gaan op termijn minder ‘presteren’. Je resultaten gaan afnemen. Het gaat niet meer zo moeiteloos als eerder en de ‘ziel’ gaat uit je bedrijf’.
 2. Je zet je baan op het spel, want verander jij niet, gaat het als vanzelf van buitenaf op je af komen en dat kost reactief veel energie.
 3. Hoe je werkt heeft een negatief effect op je relatie met je dierbaren, zoals je kinderen en eventuele partner en daar voel je je niet prettig bij.
 4. Je vitaliteit neemt verder af. Je wordt bijvoorbeeld sneller moe, hebt minder zin in sporten, mediteren, koken en andere activiteiten.
 5. Je stressniveau neemt toe. Dit merk je omdat je het steeds lastiger gaat vinden om helemaal te ontspannen, diep te slapen.
 6. Je gezondheidsklachten gaan toenemen. Het slaat bijvoorbeeld op je maag, darmen en je energiek voelen.
 7. Je begint te werken vanuit een gevoel van moeten in plaats van willen

 

De valkuilen van dienstverlenende ondernemers en leiders

In je beroep kan je zo opgaan in het ondersteunen en begeleiden van anderen, dat je je volledig met je werk identificeert.

Je laat je verleiden door in valkuilen te stappen, bijvoorbeeld:

 1. Je maakt te weinig kwaliteitstijd met je dierbaren, terwijl je dat juist niet wilt. Je voelt je daar ook schuldig over.
 2. Je zegt geen nee.
 3. Je legde tot nu toe de verantwoordelijkheid voor verandering buiten jezelf, het is altijd in eerste instantie een inside job. Daarna volgt de outside. Is its never an outside job to start with.
 4. Je voelt je te verantwoordelijk voor alles om je heen.
 5. Je geeft teveel mee in je agenda, waardoor je te weinig tijd hebt voor rust en een helikopterview over je werk.
 6. Je wilt teveel zelf doen.
 7. Je gaat te lang door met werken, zodat je energie niet optimaal is en je overzicht verminderd.
 8. Je bedrijf leidt jou in plaats van jij je bedrijf.

 

Mijn aanbod gaat je helpen om meer ontspannen je team of bedrijf te leiden

 Het is is nooit te laat om tijd voor jezelf te hebben en voldoening en vervulling te voelen.

Het zal je niet verbazen dat ik ook bekend sta als een ‘gever’. Aantal jaren geleden nam dat zulke vormen aan, dat ik mezelf compleet had weggecijferd. Mijn werk was ik compleet mee geïdentificeerd. Het is maatschappelijk probleem. Ons teveel identificeren met de buitenwereld.

Wie ik was? Ik was mijn baan. Ik wist ook niet meer wie ik zelf was naast mijn baan. Ik deed wel leuke dingen, maar het was iets dat er bij was.  Ik was iemand die keihard werkte en mezelf minder belangrijk vond dan de ander. Het was toch immers mijn werk. Ik weet wat het is als je gevoelig bent voor de ‘noden’ van ander. Ik weet dat als je een roeping hebt mensen te helpen, dat je eerder jezelf vergeet en dat dit continu aandacht vraagt.

Maar ik weet ook uit eigen ervaring welke gevolgen het heeft als je niet zorgt voor je eigen energie, vervulling en voldoening, dat de kwaliteit van je leven eronder lijdt, als je teveel van jezelf weggeeft.

Werken vanuit energie, bezieling en plezier is waar het om gaat! Je passie volgen en van daaruit een overvloedig leven hebben. Overvloed betekent rijke en liefdevolle verbindingen met belangrijke anderen, voldoende financiële stroom en genieten van jezelf. Genieten van binnen uit en niet met een lach die je jezelf oplegt. Genieten is zoveel meer dan lachen. Het is een gevoel van voldoening en vervulling in jezelf.

Inmiddels heb ik 22 jaar werkervaring als dienstverlener, coach, therapeut, en eerder als seniorcoach en manager op gebied van personeel en organisatieontwikkeling  in de zorg en dienstverlening. Ik weet hoe het is om als roeping te hebben mensen te helpen, ik weet wat werkdruk is. Ik weet wat verantwoordelijkheid voelen is en ik weet ook wat voor valkuilen er zijn als ‘gever’.

Met vallen en opstaan heb ik de afgelopen jaren steeds meer en meer mezelf centraal gesteld en kraak ik elke dag codes hoe ik een leven in balans kan hebben vanuit binnenuit. Een leven waarin ik en van mijn missie kan genieten en van mezelf en mijn dierbaren. 

 

 

Over mij

Ik help jouw te transformeren, zodat je een betere relatie krijgt met jezelf en de mensen om je heen. Inmiddels heb ik 22 jaar werkervaring op gebied van veranderen en persoonlijke groei. Ik weet hoe het is om als roeping te hebben mensen te helpen, ik weet wat werkdruk is. Ik weet wat verantwoordelijkheid voelen is en ik weet ook wat voor valkuilen er zijn als ‘gever en ‘leider’’. Zowel mijn coach, adviseur en leidinggevende, alsook mijn levenservaring ervaring als mijn kennis en ervaring van besturen van organisaties, maar ook mijn helder weten. Alles wat ik geleerd heb zet ik in om jou te helpen. 

Wat heb ik voor je als je in de spiegel wil kijken?

Niet in de spiegel kijken brengt je geen verbeteringen, want je blijft onrust voeden en laat het groeien. Maar goed ik begrijp ook dat als je kiest om wat beter in de spiegel te kijken dat je liefdevol wilt kijken en ook handvatten wilt om om te gaan met wat je ziet, zodat het ook leuk is en resultaat geeft.

Ik heb een laagdrempelige manier om in je bedrijfsspiegel te gaan kijken. 

 

Er zijn meerdere mogelijkheden.

1. Groepsmeditaties en sessies om verandering te faciliteren tijdens bijvoorbeeld leiderschapsdagen, teamdagen en veranderingssessies.

2. Individuele high end coaching en training voor de leider, ondernemer.

3. Online te volgen zelf training.

Er zijn vijf stappen in de online te volgen training: je bedrijf is een spiegel van jezelf.

1. In de spiegel kijken: Hoe zie jij je kracht en vraagstukken in je bedrijf, die voor onrust of juist rust zorgen?

Welke problemen heb jij in je bedrijf en wat zeggen die over jou? Welke problemen heb je in jezelf en hoe zie je deze terug in je bedrijf. Ik help  je inzicht te krijgen en bewust te worden van welke problemen er veel voor komen.

2. It is never an outside job to start with.

Hoe ga je van binnen naar buiten, in plaats van buiten naar binnen.

3. Onbezield werken kost energie, maar wat moet je kun je doen om meer bezield te werken voor jezelf en in je bedrijf?

Je gaat de relatie met je bedrijf verbeteren, want je hebt net zo goed te investeren in de relatie met je bedrijf. Je bent niet je bedrijf. Je bedrijf is er voor jou, je medewerkers en de klanten 

4.  Onrust door de mind leidend te laten zijn in je bedrijf: Wat kun je doen om rust te creëren voor jezelf en je bedrijf / team? Het ego voorbij.

Met mindful ondernemen en je intuïtie inzetten zorg je dat er ruimte ontstaat, ruimte voor het volle potentieel van jezelf en teams, de mensen in je bedrijf.

5.  Jezelf saboteren. Welke hulpmiddelen zijn er voor je beschikbaar om verandering daadwerkelijk te realiseren.

Je ontvangt inzicht in hoe je jezelf saboteert om de verandering die je zelf wenst te realiseren, en krijgt concrete tools die je helpen om daadwerkelijk anders te gaan doen, zoals meer over hoe nee zeggen, je werkomgeving. 

6. Niet terugvallen in oude patronen. Daadwerkelijk relaxer leiden en stoppen met onnodige zwaarte voor jezelf en in je bedrijf.

 

 

 

 

Wil jij bezieling en gemak en de luchtigheid in je bedrijf terugbrengen?

 

Door bewust ruimte te creëren voor jezelf in je werk zal en je privé tijd en je werktijd meer vervulling en voldoening geven. Het geheim om dit te bereiken is: 

 

 • Weten wat belangrijk voor je is en daar de moed om daarvoor te kiezen.
 • Werken vanuit een plek dat het stroomt en dat het volle potentieel bestaat.
 • Meer ontspannen door meer het denken een hele andere positie te geven.
 • Maar ook kiezen vanuit je ware zelf, hoe jij  je bedrijf inricht en niet vanuit de stemmen van angst, twijfel en onzekerheid. Dan voel je ruimte om te genieten in je werk.

 

Beoogde resultaten: 

 • Inzicht in je vraagstukken te krijgen van jou, je team en je bedrijf, want als ze nog onbewust zijn, kan je geen verandering aanbrengen.
 • De obstakels uit de weg.
 • Ik geef je input over welke acties je kan ondernemen om meer te ontspannen en meer ruimte te krijgen voor genieten.
 • De kracht van mindful en intuïtief werk te benutten.
 • Hoe je energie overhoudt.
 • De verbinding met jezelf centraal te stellen.

 

 

 

  Jouw persoonlijke resultaten

  • Meer rust in jezelf, dat zich uit door meer genieten thuis en in het werk, en in verbinding te zijn met jezelf en dierbaren.
  • Meer ruimte om te genieten in je werk.
  • Mensen om je heen meer zien genieten en in hun kracht komen.
  • Meer focus op wat voor je belangrijk is.
  • Meer vervulling, voldoening en energie in je werk en als je ‘werkdag’ erop zit.

   

  Change your mind, change your business

  It is never an outside job to start with

   

  De stap zetten

  Voel je dat je meer uit je leven kan halen en je bedrijfDenk aan de redenen om niet te wachten, zoals:

  • De tijd met jezelf en jouw dierbaren komt niet meer terug.
  • Je bedrijf resultaten hangen er van af.
  • Je stress neemt toe zowel in je werk als in jouw privéleven als je minder geniet en voldoening voelt in je werk, stress is ontzettend ongezond, zowel voor je lichaam als je denken.
  • Je kunt minder lang genieten van je nieuwe inzichten!
   
   

  Ontspannen en genieten van het veranderproces

  Hoe je vanuit kracht en lichtheid veranderd. 

  In je werk ontspannen en ruimte om te genieten en je resultaten te verhogen.

  Werk mindful en met je intuïtie en laat je mind vervolgens middel zijn om succes te bereiken.

   

  Innerlijke rust en je meer happy voelen voor jezelf en in je bedrijf

  Zorgen dat je ook echt kiest voor de verandering, die je wenst

   

  Ik vind Yvonne een echte vakvrouw. Op gebied van persoonlijke groei en transformaties, persoonlijke en ontwikkeling van bedrijven heeft ze zoveel passie, kennis en ervaring. Het is doorleefd. Ik voel het als voorrecht om toegang te krijgen tot haar wijsheid, haar hart en bevlogenheid om je altijd verder te helpen en laten groeien.”

  Daphne - manager

  Ik vind Yvonne’s kwaliteiten:  Echt luisterend met aandacht, groot invoelend vermogen, empathisch en intuïtief waardoor de ander zich snel veilig voelt. Dit naast een prettige dosis nuchterheid, humor en resultaatgerichtheid. Er is oordeelloosheid waardoor de ander er volledig durft te zijn met zijn/haar verhaal.

  Mensen komen bij Yvonne om bewust te worden dat je én hoe je een eigen plek kan innemen, grenzen kan leren stellen en thuis kan komen bij jouw eigen informatie van mind en body. Je leert bij haar focussen op eigen stappen. Door inzicht, zelfbewustwording en praktische stimulering/begeleiding.

  Ik vind dat het Yvonne makkelijk af gaat mensen te ‘lezen’ en hun (innerlijke) echtheid te zien. Het gaat haar ook makkelijk af er te kunnen zijn voor de ander en groeistappen te realiseren voor en met anderen.”

  Helma- Coach

  Super bedankt. Het heeft me op de goede weg gezet😃👍

  Wat fijn dat we nog toegang hebben tot de waardevolle inhoud. Ik ga zeker terugkijken en sommige oefeningen nogmaals doen. Ik ben ook blij met je fijne korte meditaties!

   

  Ik voelde me na afloop heel rustig. Geen enkel oordeel over mezelf, alles was goed! Een hele fijne bevestiging van alles. Voel me nu nog sterker om m’n ingeslagen weg te vervolgen, zonder schuldgevoelens van wat dan ook! Gesteund en aangemoedigd voelen zijn de meest passende woorden hiervoor!

  Je deed het heel goed: krachtig en liefdevol! Je zei ook hele rake en kloppende dingen, heel bijzonder;
  Heel veel dank dat je deze healing voor mij deed, een kadootje.
  Jij bent ook en heel mooi mens, met prachtige gaves waar heel veel mensen blij mee zullen zijn!
  Dank je lieve Yvonne voor deze prachtige healing. Veel liefs, Anique

  Anique van Kooij

  Ondernemer, stijlcoach

   
  De song waar ik happy van word.
  Wat is die van jou?