fbpx

Als je (hoog) gevoelig bent, moet je dit weten.

Te afgestemd zijn op de ander en meenemen wat van hen is naar huis. Herken je dat? Met gevolg dat je laag energie zit, overprikkeld bent en twijfelt aan jezelf, terwijl het helemaal niet van jou is in de eerste plaats. Het risico is dat als je hiermee doorgaat dat je niet voluit vanuit je kracht leeft.

Gevoelig zijn is een mooie eigenschap. Toch is die gevoeligheid vaak versterkt met een gebeurtenis die jij onverwerkt hebt opgeslagen in jouw systeem (lees body en mind) en dus eigenlijk een Trauma met een kleine t of grote T kan noemen. Je bent nog alert op je omgeving vanuit dit oude trauma.
En jijzelf? Je weet niet ineens dat je een trauma hebt of neemt het niet serieus. Want je hebt het niet verwerkt. Er is geen betekenis aan gegeven.
Want zo erg was het toch niet toen? Nee, vanuit je volwassen brein niet, maar jouw kinderbrein dacht daar toen heel anders over en de gebeurtenis is dus in je onderbewuste onverwerkt opgeslagen.

En we gaan vrolijk verder met deze oude ballast mee zeulend.

Voel je dat dit ook wel eens voor jou kan gelden? Ik heb wat tijd om met je te chatten, laat het me weten door een dm te sturen.