fbpx
Selecteer een pagina

Geef jij voldoende ruimte aan plezier in je leven?

Plezier is een hele goede graadmeter voor weten of je werkt met hart en ziel. Plezier brengt gemak.

Wat heeft voor jou de hoogste prioriteit? De zaken die moeten of de zaken die jij zelf wil doen en waar je plezier aan beleeft? Wat kost het je om prioriteit te geven aan wat moet en wat je eigenlijk niet leuk vindt? Doe jij je werk met plezier? Haal jij energie uit het werk met je klanten? Of moet je tijd inplannen om op te laden om het vol te kunnen houden?

Blijf in balans

In ieder dag en in iedere week zitten momenten of soms zelfs uren dat het lastiger voelt. Het is belangrijk om daarna ook tijd voor ontspanning te nemen. Het is voor jezelf, voor je gezin maar ook voor je klanten belangrijk dat jij goed in je vel zit. Dat jij je energie voelt stromen en in een flow komt waarin jij het beste van jezelf kunt geven. Dat doe je niet door keihard door te gaan en alles te geven. Dat doe je door in balans te blijven, door naar je lichaam te luisteren en je rust serieus te nemen.

Als je werkt vanuit je ziel, dan heb je plezier. Dan luister je naar je intuïtie en volg je naast je gedachten ook je gevoel. Dan doe je wat je het beste kunt en dat geeft een enorm gevoel van waarde, plezier en dat geeft energie.

Onderbreking in je dag

Stressklachten zijn niet het gevolg van te hard werken, het is een gevolg van niet voldoende rust en plezier in je leven creëren en van je eigen mindset. Hierdoor raak je uit balans en ben je altijd aan het vechten tegen jezelf, in plaats van je te realiseren dat er niemand zo mooi en uniek is als jij bent. Je mag jezelf rust en plezier gunnen, ontspanning en ruimte om met jezelf te zijn.

Een half uur wandelen, in bad gaan of een fijn boek lezen kan je dag doorbreken en zorgen voor nieuwe energie in de uren daarna. Wanneer je voelt dat je fysieke klachten krijgt zoals hoofdpijn, dat je moe bent en kribbig. Dat je geen zin meer hebt om met een klant in gesprek te gaan, dat je opziet tegen de reis naar die afspraak. Dat zijn signalen dat je meer tijd en energie aan jezelf mag besteden. Jij kunt alleen maar je beste zelf zijn als jij jezelf dat ook gunt. Geven vanuit een eigen gevuld glas.

Wat doe ik zelf om te ontspannen?

Iedereen heeft een eigen manier om te ontspannen en om spanning los te laten. Voor mij is dat bijvoorbeeld dansen, luisteren naar energie verhogende muziek. Op een ander moment kies ik ervoor om te mediteren, om te schrijven, bijvoorbeeld om aan mijn inner work te gaan door het beantwoorden van coachvragen of ik gebruik andere zelfhulptools. Heerlijk vind ik het om soms even helemaal niets te doen, niets te moeten of te hoeven maar gewoon om te zijn op een plek waar ik mij heel fijn voel. Dit laatste vind ik het lastigste, ik train het, omdat het zo ontzettend waardevol is voor jezelf en je omgeving.

Kiezen voor energie en geluk

Ik kies er in mijn leven bewust voor om tijd te hebben met mijn zoon. Ook kan ik enorm gelukkig worden van een mooie wandeling door Sonsbeek park, genieten van de kleuren en luchten. Tijd vrijmaken voor een vriendin om samen lekker te eten en te praten, zo maak ik ruimte voor positieve energie. Wanneer iets mij te veel energie kost of ik wil het niet doen, dan doe ik het niet. Voor die enkele keer dat ik wel iets moet doen dat ik eigenlijk niet leuk vind, dan zet ik vooraf ene intentie op die afspraak van hoe ik mij erna wil voelen. Zo doe ik het maximale om mijn gevoel te beïnvloeden en me niet mee te laten nemen in een negatieve emotie. Ik probeer er als waarnemer na te kijken. Dat neemt niet weg dat ik uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het is wel negatieve emoties te erkennen en te durven voelen.

Wacht niet te lang

Ik vind het echt zo ontzettend jammer dat we normaal zijn gaan vinden dat je dingen MOET doen en dat je pas daarna kan genieten. Dat we wachten met genieten totdat we met pensioen zijn. De pensioensleeftijd wordt elk jaar hoger en daarmee stellen we ons geluk en ook momenten van ontspanning en plezier uit. Ik wil niet tientallen jaren wachten om gelukkig te zijn, ik wil nu alles uit mijn leven halen en doen wat ik moet doen in dit leven. Ik werk vanuit mijn ziel, mijn passie.

Als je werkt vanuit je ziel, dan heb je plezier. Plezier is juist de motor van je leven.

Hoe geef jij ruimte aan plezier in je leven?
Geef jij ruimte aan plezier in je werk en in je leven? Werk jij met klanten die je het liefst wil helpen? Of ben je meer het contact met je bezieling in je werk kwijt, en heb je het gevoel dat er vooral veel moet.

Ik gun jou het plezier in je leven en in je werk, dat staat niet los van elkaar. Wil je hier een keer met mij over praten, dan denk ik graag met je mee over hoe jij meer plezier kunt toelaten in je leven en in je werk.

Ik werk met een gratis ‘verhoog je energie-sessie’ waarvoor jij eenvoudig kunt opgeven door deze vragenlijst in te vullen. https://www.yourmentalpeace.com/gratis-sessie-invulformulier/

Leef jij met voldoende plezier in je leven? Of kunnen we samen kijken hoe je dat wel kunt gaan doen?