fbpx

Hoe ik spiritueel kleur beken

Misschien denken mensen wel dat ik gek ben, want ik ben spiritueel. Wat dat woord voor mij betekent, lees je impliciet. Ik weet nu even geen beter woord en het is nou eenmaal een verschillend uit te leggen woord.

Mijn spirituele kant integreren in mijn leven. Ik kan er nog wel eens mee worstelen. Daarmee bedoel ik het aardse en het spirituele er tegelijkertijd laat zijn. Maar me afschermen voor mijn spirituele connectie vind ik zeker ook geen optie. Want als ik goed voel en kijk, dan ‘weet’ ik dat er meer is en jij waarschijnlijk ook. En ik zie ook andere vrouwen worstelen met integreren in deze rationele maatschappij.

Ik vind dat iedereen dat op zijn eigen manier mag ontdekken en dat mag geloven wat bij hem/haar past. Ik vind het persoonlijk belangrijk als het bijdraagt aan vrede. Want ja daar wil ik nu eenmaal een steentje aan bijdragen in mijn missie, te beginnen met mensen helpen de vrede in zichzelf te laten vinden.

Ik omarm mijn spiritueel zijn volledig.
Ik omarm mijn spiritueel zijn nog niet volledig.

Beiden is waar.

Ik omarm mijn spirituele kant volledig.
Ik geloof dat er 1 bron is, dat die bron pure liefde. Ik geloof dat we steeds bewuster worden, dat we de bron zijn. En er al mee samen zijn. Ik geloof dat het zin heeft om aan het onzichtbare te vragen om hulp. Dit omarm ik volledig in mijn leven.
Ik doe energie werk en ‘praat’ met het onderbewuste van mensen om ze te helpen. 
Toen ik die opleidingen hiervoor volgde liet ik eindelijk dit deel van mezelf toe. En het was zo’n verademing met gelijkgestemden te zijn.
Ik omarm het want ik werk er mee, omdat het meer resultaat geeft.

Ik omarm hem niet.

Want ja, vertel ik in sommige situaties dat ik met regelmaat ‘hoor’. En ‘voel’. Dat deze natuurlijke gaven (die iedereen heeft, maar die we zo lekker onderdrukt hebben en daardoor we het afleren) in mijn geval heeft gemaakt dat ik soms dacht dat er wat mis met me was. Want wist ik veel.
Vertel ik mijn ervaringen, die voor mij bewezen hebben, dat er meer is. 
Eerlijk, ik vertel het niet altijd uit angst. Angst om gek gevonden te worden en er (er?) niet bij te horen (waarbij?).

Allemaal lekkere mindf#. En ook nog eens mezelf niet serieus nemen. Want ik weet dat het voor mij klopt, dus is het dan belangrijk wat een ander die er niet over kan oordelen ervan vind?

Zoals Gabrielle Bernstein in een opleiding die ik bij haar volgde zei: Everybody has a spiritual Connection of his OWN understanding.

Weet je wat ik ga doen? Verder genieten op mijn ontdekkingstocht over mijn spirituele connectie met dat wat is. Want dat wat ik gezien, gevoeld, weet is voor mij echt en ik geef mezelf volledig de toestemming dat er te laten zijn en verder te ontdekken.

Want het is voor mij het beste wat me is overkomen, omdat het me tot nu toe zoveel moois en liefde heeft gebracht en mooie vredelievende mensen op mijn pad brengt. Het diepe wonden heeft geheeld. Ja, ik ben er intens dankbaar voor.

Het is zo ontzettend belangrijk dat we onszelf toestaan ons zelf te zijn. Anders leven we gematigd of worden we ziek van onze ware zelf onderdrukken.

Heb jij spiritualiteit en jouw connectie daarmee helder? Durf jij hem verder te ontdekken, je te laten helpen en je mind even opzij te zetten, ook al is je omgeving er niet altijd mee eens? Durf jij alle delen van jezelf te omarmen en laten zien?