fbpx

Kies jij voor de moeiteloze weg?

We hebben afgeleerd om de moeiteloze weg te kiezen, terwijl we als kind echt nog wel weten wat de moeiteloze weg te kiezen. Ook in je onderneming geldt deze keuze. Wat is nu de moeiteloze weg en hoe uit die zich in het werk. Als transformatiecoach leer ik mensen ook de vijf beginselen van groei, die gehanteerd worden voor een moeiteloos leven**. In deze blog noem ik ze in verbinding met je als dienstverlenende ondernemer.

En ding voorop moeiteloos betekent overigens niet zonder inspanning.  Voor mij betekent vanuit connectie met de ziel kiezen, is kiezen voor de moeiteloze weg en vanuit je mind kiezen zonder connectie met de ziel kiezen voor de moeizame weg. Zonder actie, kom je niet verder. Het gaat erom dat deze actie komt vanuit je ware zelf en niet vanuit het geforceerdheid in hoe je mind zegt dat het hoort. 

De 5 beginselen van groei werken ondersteunend voor je in je leven. Deze beginselen helpen bij meer moeiteloosheid ervaren.

Het eerste beginsel van groei: Connection

Het eerste beginsel van groei gaat over connection. Connection gaat over dat alles 1 is en dat dit ene geheel de bron. Vanuit deze bron zijn we niet eenzaam, we zijn een geheel. Je kunt dus dan ook niet eenzaam zijn. Als je connectie hebt met je innerlijke zelf maak je van daaruit connectie met jou als onderdeel van het geheel. Ook in je bedrijf pas je dit toe. Jouw bedrijf is onderdeel van het grotere geheel. Jouw bedrijf is ook energie. Het is belangrijk dat jouw bedrijf matcht met jouw innerlijke bron, je ware zelf. Je kunt het zo zien dat je een relatie met je bedrijf hebt en net als in elke relatie investeer je daarin, zodat jullie elkaar versterken en verder laten evolueren.

Het tweede beginsel van Groei: Circuleren. Vrij geven en Ontvangen

We hebben natuurlijke cyclussen in het leven, yin en yang, de seizoenen. Dit geldt ook voor het geven en ontvangen in het leven. Ben je alleen aan het ontvangen blokkeer je de stroom, maar ook als je dus nog veel aan het geven bent en niet openstaat om te ontvangen. Als dienstverlener geef je soms te veel van jezelf en als je dan niet open staat om te ontvangen, blokkeer je de stroom naar jou. Dit kost je energie. Het is dus superbelangrijk om hier bewust van te zijn. Dus in je aanbod, prijzen, de tijd en inspanning, het moet kloppen, in balans zijn. 

Het derde beginsel van groei: Presence

Dit principe gaat over dat er altijd een keuze voor het hoogste goed is. Die keuze die goed is voor jou en het collectief. Je maakt keuzes vanuit je ziel in je onderneming vanuit deze presence. Er zijn drie zaken die helpen hierbij en dat is het nu volledig accepteren, dus waar je bedrijf nu staat, volledige verantwoordelijkheid nemen voor waar je nu staat en wie je bent en je niet verdedigen naar de buitenwereld. Jij mag jij zijn en je hoeft jouw zielskeuzes niet te verantwoorden na de buitenwereld. Het aanpassen aan de buitenwereld ten koste van je ware zelf is geen keuze voor het hoogste goed.

Het vierde beginsel van groei: Intentie

In je bedrijf kun je nog wel eens werken met harde doelen. Echter harde doelen komen vaak niet uit de ziel, maar uit de mind. Het voordeel van werken met intenties maakt dat je vrij kan bewegen in de vorm. Je legt dan nog niet helemaal vast hoe iets gaat. Je legt vast met welke intentie je iets doet. Het werkt niet alleen motiverend, het helpt ook bij de verbinding met jezelf. Intentie heeft geen onnatuurlijke geforceerdheid in zich.

Het vijfde beginsel van groei: Unieke bijdrage

Je bent uniek en helemaal de bedoeling zoals je bent. Omdat jij jij bent, lever jij jouw bijdrage aan het geheel. Je hoeft dus niet iets te bereiken om jouw bijdrage te leveren. Je hebt al jouw bijdrage op elk moment. Zorg dus dat jouw bedrijf jou ware zelf spiegelt. Dan ben je in contact met je unieke bijdrage.

Hoe kies ik vaker voor de moeiteloze weg?

Heb je last van onzekerheid en twijfel in je praktijk of onderneming. Houd jij je onnodig klein? Of zijn de belemmeringen te groot om de moeiteloze weg te kiezen. Neem dan contact met me op. Als je voor de moeizame weg kiest, trek je minder je ideale klanten aan, stroomt je bedrijf minder, heb je minder energie? Hoe zonde, als je weet door werken vanuit andere principes je juist meer stroming, energie, bezieling en gemak brengt.

Neem contact met me op via welkom@yourmentalpeace.com voor een gratis verhelderingsgesprek, als je moeiteloos ondernemen wilt implementeren in je organisatie.

**Meer weten over de principes? Dan kan ik het boek aanraden van hem Gerard Meerstad- Moeiteloos Leven of informeer bij mij om het direct te starten met werken aan moeiteloos ondernemen.